satanic child 

HAYATTA DIŞ GÖRÜNÜŞE ALDANMAYIP TEHLİKELERE DÜŞMEK İSTEMİYORSANIZ ŞU HAYAT HİKAYELERİNİ KESİNLİKLE İZLEYİN…

              Dolly Dearest with a bad attitude   

1- AMERİKA’DA 1965’TE YAŞANMIŞ GERÇEK BİR ÖYKÜ:

      BİR AMERİKAN SUÇU (AN AMERICAN CRIME)

      2007 ABD YAPIMI,

Oyuncular: James Franco, Ellen Page, Jeremy Sumpter, Catherine Keener, Ari Graynor,

                          2007-Bİr Amerikan Suçu_An American Crime.jpg

1965 yılında yaşanan gerçek olaylardan alınmış bu yapımda Sylvia isimli genç bir kızın inanılmaz dramı anlatılmaktadır. Davaya bakan savcı Lorey New bu cinayetin ‘Indiana eyaletinde bugüne kadar işlenmiş olan en korkunç cinayet’ olarak yorumluyor. Sylvia’nın annesi ve babası panayırlarda çalışmaktadır ve şehir şehir gezmektedirler. Bu yüzden Sylvia ve küçük kız kardeşini bir ev hanımı olan ama maddi sıkıntıda da bulunan Gertrude Baniszewski’ ye bırakırlar. Bundan sonra olaylar başlar. Gertrude ayrıca psikolojik sorunları da olan bir bayandır ve ilaçlar almaktadır. Sylvia’yı bodrum katına kapatarak çeşitli işkenceler yapar bu işkencelere kendi çocukları ve mahallesindeki çocukları da katar. Sylvia’a işkence yapmak onlar için eğlence kaynağı olmuştur. Film mahkeme salonundaki tanıklar ve sanıkların ifadeleri ile olaylar arasında gidip gelerek işlenmiştir.

YORUM: Çocuklar bozuk bir toplumda yaşıyorsa, masum büyümez; yetişkinlerin maymunu olur veya vampir yardımcısı !

 

  2- İYİ EVLAT (THE GOOD SON); 1993 ABD YAPIMI

    Logosu: Kötülüğün Birçok Yüzü Vardır (Evil has many faces)

          Evil has many faces_Kötülüğün Birçok Yüzü Vardır

Oynayanlar: Macaulay Culkin, Elijah Wood, Wendy Crewson

Şeytan hiç beklenmedik yerlerde saklanmaktadır. Macaulay Culkin, Henry adında melek yüzlü ailesi ve kardeşlerine sevgi dolu, iyi kalbli bir insanı canlandırır. Oysaki kuzeni Mark (Elijah Wood) onun gülüşünün arkasındaki sırları bilmektedir. Alıştığımız iyi çocuk rollerinin dışında bu filmde Macaulay Culkin, kendinde çeşitli gizleri barındıran, çevresine korku saçan birini canlandırıyor.

12 yaşındaki Mark Evans, annesinin kanserden ölümünden bir zaman sonra babası tarafından amcasının yanına bırakılır. 2 haftalık bir İş gezisine giden babasının yokluğunda mark’ın canı pek sıkılmayacaktır çünkü kendisiyle aynı yaşlardaki kuzeni Henry çok eğlenceli bir çocuğa benzemektedir.
İlk başlarda yeni tanışma fırsatı bulduğu kuzeniyle çok eğlenen Mark, bir zaman sonra çocuğun yaptığı şeytanlıkları ileride yapacaklarını keşfeder. Etrafındaki yetişkinleri Henry’ nin yaptıklarına inandıramayan mark, Henry’i tek başına durdurmaya kararladır. fakat Henry’ nin tüm suçu kendisi üzerine atmayı planladığı tuzaklara düşecektir.

    3-  39.DOSYA (CASE 39 ); 2009 ABD YAPIMI

     39.Case_39.Dosya

Oyuncular: Renée Zellweger, Jodelle Ferland, Bradley Cooper, Ian McShane,Adrian Lester

Emily aile hizmetlerinde memur olarak çalışmaktadır.Çocuklarına kötü davranan bir çok aile görmüştür.Ama 10 yaşındaki Lilith in dosyasıyla karşılaştığında dehşete düşer..Lilith ailesi tarafından öldürülmek istenmekdedir. Emily canavar görünen ailenin elinden Lilith i son anda polis arkadaşı ile kurtarır. Geçici bir aile bulunana kadar Lilith’ e bakma kararı bile alır.. Buraya kadar herşey normal gözükse de asıl olaylar şimdi başlamaktadır..

Diğer adıyla Lily, masum bir görüntü altında şeytani düşünceleri olan ve kötülük saçan Şeytanın insan görünümündeki şeklidir…Bayan Emily, halkın normal ötesi olaylara pek inanmadığı dünyamızda kötülüğü yok etmek için ölümüne savaşır. En sonunda otomobiliyle denize uçarak kötülüğü denizin derinliklerine gömer, kendisi kurtulur…Bir ibret dersi…

     morgul33f@yahoo.com